Timişoara, de 30 de ani oraş liber de comunism

'Azi în Timişoara, mâine în toată ţara”! A fost îndemnul cu efect maxim asupra marilor oraşe pentru a-şi câştiga libertatea. În Timişoara, primul oraş liber de comunism al României, sirenele s-au auzit astăzi din nou. Timişorenii şi-au plâns morţii şi au vorbit despre idealurile rostite atunci. La manifestările dedicate Revoluţiei au mers premierul şi noul ambasador al Statelor Unite în România.

20 Decembrie 2019, 21:36 Știrile TVR |
Timișoara, 30 de ani de oraș liber de comunism
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Acum, ca și în urmă cu 30 de ani, în Piața Operei din Timișoara s-au auzit sirenele și toată lumea și-a amintit de momentele eliberatoare din 20 Decembrie.

Primul oraș liber de comunism al României și-a omagiat eroii în toate locurile însângerate ale Revoluției.

În prezența Ambasadorului Statelor Unite, Adrian Zuckerman, născut și crescut în România, a  fost dezvelită o placă de bronz dedicată eroilor Revoluției de către președintele Donald Trump.

Revoluționari, oficialități locale, ambasadori și premeirul Orban au omagiat primul oraș liber de comunism.

Pe 20 Decembrie, la Timișoara se înființa Frontul Democratic Român, armata se retrăgea în cazărmi, iar revoluționarii îi transmiteau direct premierului Constantin Dăscălescu dorința lor ca Nicoale Ceaușescu să demisioneze. Drept răspuns, dictatorul decreta stare de necesitate și punea totul pe seama agenturilor străine și a vânzătorilor de țară.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI