Timişoara. Creşte numărul victimelor intoxicate în urma deratizării din „blocul morţii”. Numărul persoanelor spitalizate a ajuns la 45

20 noiembrie 2019, 19:22

Teodor Bota și-a pierdut întreaga familie. Locuia împreună cu soția și copilul de trei ani în „blocul morții”.

Toți trei au ajuns la spital, la scurt timp după ce imobilul a fost deratizat cu substanța periculoasă. Doar el a supraviețuit.

Încă trei copii de 11, 12 și 14 ani și doi adulți din „blocul morții” au ajuns de urgență la spital. În ultimele zile au locuit în altă parte, dar au început să se simtă rău.

Medicii toxicologi susțin că persoanele expuse la fosfura de aluminiu prezintă, în mod normal, simptome în decurs de 72 de ore.

45 de persoane, dintre care 32 de copii, sunt în acest moment în spital.

Medicii legiști au finalizat raportul preliminar în cazul celor doi copii și al femeii moarte. Fosfura de aluminiu nu a fost depistată în organism, însă aceasta a cauzat disfuncționalități ale organelor interne.

Blocul în care au avut loc decesele a fost decontaminat de pompieri. Aceștia au aerisit toate încăperile și au făcut noi măsurători. Nivelul de toxicitate a scăzut, însă locatarii nu se pot întoarce deocamdată acasă.

În cele două imobile, învecinate cu „blocul morții”, nu mai e niciun pericol. Oamenii au fost lăsați să se întoarcă în apartamente. Dar au fost sfătuiți să arunce lucrurile din locuințe, care au fost contaminate cu substanța letală.

Între timp, proprietarul firmei care a făcut deratizarea a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Bărbatul e acuzat de omor din culpă, vătămare din culpă și trafic de substanțe toxice. Pesticidul folosit la deratizarea blocurilor fusese cumpărat de pe piața neagră, are gradul 1 de toxicitate și nu trebuie utilizat în zonele locuite.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă