Timiş: Şcoli din Timişoara închise din cauza frigului din clase

Școală sală de clasă
Școală sală de clasă
13 octombrie 2021, 12:43

Potrivit acestuia, în mediul rural nu sunt astfel de probleme, întrucât încălzirea se face cu lemne, iar autorităţile şi-au făcut stocul necesar înainte de sezonul rece.

Solicitările vor fi transmite astăzi IŞJ care va aproba trecerea activităţii didactice online.

Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, Şcolile gimnaziale nr. 16 şi 19 şi Colegiul „Ana Aslan” din Timişoara au înaintat astfel de demersuri.

„Este vorba despre 189 de clase cu 4.947 de elevi care suspendă activitatea faţă în faţă din cauza temperaturii scăzute din clase, nu din cauza COVID. Am discutat cu autorităţile publice locale de câteva luni despre problema infrastructurii şcolare. De luni s-au făcut probe către toate punctele termice din oraş, cu furnizare a apei la o temperatură scăzută, pentru că durează încărcarea instalaţiilor. În câteva zile probabil se va regla situaţia. Dacă se vor reglementa problemele, se va reveni la şcoală din acest punct de vedere, nu din cel pandemic”, a explicat Marin Popescu.

Şeful IŞJ Timiş admite că de 20 de ani frigul prinde nepregătite autorităţile.

„Sunt şi în Timişoara şcoli şi grădiniţe care au centrale proprii, dar noi nu putem interveni, din punct de vedere legislativ. În judeţ nu avem probleme. În zona rurală sau urban mică sunt centrale proprii cu încălzire pe lemne, sobe, stocurile în rural au fost asigurate din timp. În luna august aveam 34 unităţi de învăţământ cu probleme la instalaţiile de încălzire din care 18 erau în Timişoara. Joi vom avea o situaţie clară”, a detaliat Marin Popescu.

 

 

 

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite