Timișoara a ajuns la 7,25 rata de infectare și ar putea intra în carantină. Mircea Băcală, subprefectul județului Timiș: “Măsura carantinei este eficientă atunci când o respectăm”

3 martie 2021, 19:14

Numărul mare de îmbolnăviri cu SARS-COV2 a determinat intrarea în carantină a trei comune și prelungirea ei în alte două. Și pentru municipiul Timișoara se ia în calcul aceeași măsură. Iar în Gorj s-a înregistrat cel mai mare număr de infectări într-o zi, de la începutul pandemiei.

Trei localități din Timiș intră în carantină pentru două săptămâni din cauza numărului mare de cazuri de Covid iar în alte doua măsură a fost prelungită. Oamenii sunt revoltați. Situația se tot repetă și nici autoritățile locale nu sunt convinse de eficienta restricțiilor.

Localitatea Dumbrăvița a intrat pentru a șasea oară în carantina. În loc să scadă rata de incidență, aceasta este în creștere, spre eeemplu de la 8,86 cât a fost ieri, a ajuns astăzi la 9,43.

Mircea Băcală, subprefectul județului Timiș: “Măsura carantinei este efcientă atunci când o respectăm. Cu 200-300 de efective din structurile MAI e foarte greu să gestionezi o mișcare a 30.000 de oameni”.

Și municipiul Timișoara ar putea intra în carantină. Rata de infectare a ajuns la 7,25 de cazuri la mia de locuitori. Spitalele sunt aglomerate iar.

Un număr record de cazuri de Covid înregistrează județul Gorj unde pacienții în stare gravă sunt transferați în alte clinici din țară. Autoritățile pun înmulțirea cazurilor pe seama aglomerației de pe pârtiile de la Rânca și din localuri.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite