Timișoara rămâne fără apă caldă și căldură, după ce E-ON gaz a tăiat furnizarea de gaze către COLTERM. Situația este dramatică mai ales pentru spitale

Colterm
Colterm
26 octombrie 2021, 12:42

Singurele unități sanitare care au centrală proprie sunt Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” și Maternitatea Odobescu.

S-a încercat până în ultimul moment negocierea cu alt distribuitor de gaz, dar acesta a refuzat semnarea unui contract.

„Compania E.ON a sistat azi, 26 octombrie 2021, furnizarea gazului pentru COLTERM S.A., având în vedere încetarea contractului de furnizare și pentru că nu s-a ajuns la nici o înțelegere de prelungire a acestuia. Astfel, începând de la ora 12, COLTERM este în situația de a nu mai putea furniza apă caldă și căldură clienților sistemului centralizat de termoficare. Ne cerem scuze pentru această situație pe care am făcut eforturi să o preîntâmpinăm. Sperăm că, odată cu clarificarea situației juridice prin intrarea în insolvență, în cel mai scurt timp, se va ajunge la încheierea unui nou contract pentru a reîncepe furnizarea agentului termic pentru clienții COLTERM”, se arată într-un comunicat al COLTERM.

Mai mulți manageri de spitale din Timișoara fac apel la companiile producătoare și furnizoare de gaze din România să găsească o soluție pentru asigurarea agentului termic în spital.

„În această perioadă de criză sanitară, cauzată de pandemia COVID-19, tăierea gazului în Timișoara va conduce la creșterea gradului de dramatism pe care îl înregistrăm deja. Spitalele din Timișoara sunt implicate în lupta cu acest virus nemilos, eforturile noastre în salvarea de vieți omenești fiind supraomenești”, se arată în comunicatul transmis de managerii a cinci spitale timișorene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite