Timișoara intră în carantină de noapte în week-end, ca urmare a depășirii ratei de infectare de 4 la mie

Timișoara a depaşit pragul de infectare de 4 cazuri la mia de locuitori și intră în carantină de noapte. Măsura se va aplica vinerea, sâmbăta și duminica, atunci când circulația va fi permisă doar până la ora 20. Ce alte reguli trebuie să respecte timişorenii știe Luisa Tircă.

22 Septembrie 2021, 17:30 (actualizat 22 Septembrie 2021, 20:24) |

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a hotărât instituirea carantinei de noapte în week-end, între orele 20.00 şi 05.00, pentru municipiul Timişoara şi pentru alte localităţi care au depăşit rata de infectare de 4 la mia de locuitori. De asemenea, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, magazinele se vor închide la ora 18.00.

De mâine, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 25 de metri în jurul unor spaţii publice cum ar fi: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spaţii comerciale, unităţi spitaliceşti.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a mai decis ca Bucovăţ şi Moraviţa să treacă pe lista localităţilor cu incidenţa de peste 7,5 la mie.

Municipiul Timişoara, oraşul Jimbolia, Dudeştii Noi, Giulvăz, Dumbrăviţa, Ghiroda, Giroc, Pădureni, Sacoşu Turcesc şi Parţa au trecut pe lista localităţilor cu rata de infectare mai mare de 4, dar mai mică de 7,5 la mie.

Oraşul Deta şi unitățile administrativ-teritoriale Ohaba Lungă, Orţişoara şi Peciu Nou au fost trecute pe anexele cu rata mai mare de 3 la mie, iar Bethausen, Coşteiu, Curtea, Darova, Jamu Mare, Racoviţa şi Victor Vlad Delamarina au trecut pe anexa cu rata de infectare mai mare de 2 la mie, menționează Agerpres.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, miercuri, 376 noi cazuri de coronavirus, din care 192 în Timişoara, iar rata de infectare la Timişoara a ajuns la 4,49 la mia de locuitori.


Pentru Timişoara, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private sunt obligaţi să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5.00 - 18.00. În intervalul orar 18.00 - 05.00, operatorii economici pot desfăşura activitatea de livrare la domiciliu.

Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi fitness.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI