Timișoara Capitală Culturală Europeană | Echipajul Circumeuropa a traversat strâmtoarea Bosfor. Concert unic la bord, susținut de trompetistul Petre Ionuțescu

26 iunie 2023, 22:57

Trompeta artistului Petre Ionuțescu a răsunat la apusul soarelui și a împletit magia Banatului cu priveliștea spectaculoasă a Istanbulului. Concertul a avut loc pe ambarcatiunea Gaia, pe care echipa Circumeuropa își continuă expediția prin Europa. A fost o experiență unică, pentru care a fost nevoie de multă pregătire.

Petre Ionuțescu, trompetist: E vânt, barca se mişcă, de fapt vibrează şi noi ne uităm cum se mişcă pământul de pe barcă. Practic, am terminat proba de sunet, o să mai facem o mică probă legată de înregistrare şi până acum totul a decurs excelent.

Alex Mihăescu, coordonator program cultural Circumeuropa: Petrică Ionuțescu face un concert live, chiar în timp ce ei traversează canalul. Nu a fost ușor, un eveniment live e mai complicat și condițiile de pe barcă nu sunt cele mai ușoare.

Circumeuropa este parte din programul cultural Timișoara 2023 și duce imaginea Capitalei culturale în jurul Europei.

Echipajul expediției este format din Cristian Ilea, inițiatorul și coordonatorul expediției, biologul Oana Gavriliuc, geologul, speologul Valentin Bogdan, plus jurnalistul Cosmin Jitariuc. Din echipa de suport fac parte și Mihai Pătrașcu și Doru Creț.

Până la sfârșitul anului, echipajul va naviga în jurul continentului și se va întoarce la Timișoara de la Marea Nordului, pe o rețea de canale, râuri și pe Dunăre.

Următoarea oprire culturală este în Grecia, la Elefsina – oraș care este, de asemenea, Capitală culturală europeană în acest an.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite