Timișoara are 25 de timonieri, căpitani și marinari, dar încă nu are ambarcațiuni

Societatea de Transport Public din Timișoara are 25 de angajați pe post de timonieri, capitani și marinari. Aceştia ar trebui să navigheze pe Bega, dar sunt ţinuţi pe uscat.

22 Februarie 2018, 09:07 (actualizat 22 Februarie 2018, 09:49) Știrile TVR |
Navighează pe uscat
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cei 25 de navigatori nu au obiect de activitate până când cele 7 ambarcațiuni achiziționate de Primăria Timișoara nu vor intra la propriu la apă. Surse din interiorul Societății de transport spun că deocamdată, salariații cu pricina sunt plătiți să păzească vaporasele și pontoanele, așadar sunt un fel de paznici.

Însă primarul crede că nu ar fi trebuit plătiți, atâta timp cât nu navighează, ci stau pe uscat.

Cele 7 ambarcațiuni au fost achiziționate de primărie înainte de 30 iunie 2016, printr-un proiect european de 6 milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru amenajarea malurilor Begăi. Pentru ca ele să funcţioneze în regim de transport naval, trebuie înființată o Administrație a Căii Navigabile Canalul Bega. Demersul nu ține de autoritățile locale, ci de Guvern. Primarul speră că acest lucru se va întâmpla printr-o ordonanță de urgență care să modifice un articol din legea de înființare și organizare a Ministerului Apelor și Pădurilor.

Administrația Căii Navigabile Canalul Bega va fi subordonată Administrației Bazinale de Apă Banat, al cărei comitet director a aprobat noua organigramă.

Primarul crede că până la înființarea administrației canalului Bega, marinarii, timonerii și căpitanii angajați de Societatea de Transport Public Timișoara nu ar fi trebuit plătiți.

Termenul limită până la care ar trebui să înceapă navigarea pe Bega este 30 iunie 2018, altfel municipalitatea pierde finanţarea europeană.

Administraţia bazinală a apelor Banat speră ca la vară să se poată naviga pe canal măcar în Timişoara.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI