Timișoara: Membrii unei asociații care ajută refugiații ucraineni, amenințați cu moartea. Au fost obligați să se mute. O femeie a fost reținută de Poliție

7 iunie 2022, 16:59

UPDATE Femeia în vârstă de 64 de ani care a aruncat cu pietre şi sticle spre un imobil din Timişoara închiriat de Asociaţia LOGS pentru a desfăşura activităţi de ajutorare a refugiaţilor ucraineni a fost reţinută marţi seara de poliţişti pentru 24 de ore, într-un dosar de distrugere şi ameninţare, potrivit Agerpres.

––––––––––––––––––––––––––––

Voluntarii au fost atacați cu pietre de către vecinii lor zile în șir. De curând, închiriaseră imobilul aflat în centrul Timișoarei și îl amenajaseră ca centru social pentru femei refugiate din Ucraina, unde acestea puteau să locuiască împreună cu copiii lor.

„Așa am fost așteptați…cu capete sparte (…) Într-un final am tras rulourile…când am ieșit afară au dat cu pietre în noi”, a povestit un voluntar.

Voluntarii ne-au spus că au primit zilnic telefoane în care au fost amenințați cu moartea. Din cauza violențelor repetate, au cerut ajutorul Poliției. Speriați pentru viața lor, dar și pentru viețile refugiaților care urmau să facă acolo ședințe de terapie și consiliere, membrii organizației au decis să se mute într-un alt imobil. Au plecat din casă în prezența Poliției și a Jandarmeriei.

Flavius Iloni, președintele LOGS- Grup de Inițiative Sociale, a arătat că „noi am depus plângere pentru tentiva de omor, amenințare și distrugere. Asta este oripilarea noastră și dezamăgirea că noi trebuie să părăsim acest spațiu, pentru că nu ne poate fi garantată siguranța”.

Poliția a deschis un dosar penal și îi cercetează pe locatarii care i-au amenințat și care au atacat cu pietre voluntarii.

„În acest caz, poliţiştii fac cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, iar în cursul zilei, cercetările au fost extinse şi cu privire la infracţiunea de ameninţare”, a explicat Aurora Voicilă, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Județean de Poliție Timiș.

Asociația a reușit să recupereze banii plătiți în avans pentru chirie și caută o altă locație unde să poată să îi ajute pe refugiații ucraineni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite