Timișoara: Evenimentele din cadrul proiectului ”Capitală Culturală Europeană” din 2021 ar putea fi amânate din cauza pandemiei

22 aprilie 2020, 08:36

Programele de la Rijeka și Galway, capitalele europene ale culturii în 2020, sunt oficial suspendate, pentru că izolarea impusă de pandemie nu permite derularea niciunei acțiuni din cele pregătite.

„Atât în Comisia Europeană, cât și în Comisia de cultură a Parlamentului European sunt discuții cu privire la o posibilă decalare a începerii capitalelor culturale europene care ar fi trebuit să aibă loc în 2021. Este vorba despre Timișoara, Elefsina și Novi Sad. Deocamdată nu s-a stabilit cu exactitate cu cât se va decala. S-ar putea să fie doar cu o jumătate de an, s-ar putea să fie cu un an. O primă reuniune a avut loc în 8 aprilie. Următoarea va fi în luna mai. E o discuție. Rijeka și Galway, capitalele europene ale culturii în 2020, sunt în imposibilitatea de a-și derula programele. S-ar putea decala și perioada anului lor. În funcție de asta vor fi și celelalte decalate”, explică Simona Neumann, directorul executiv al TM2021.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite