Timișoara, Capitală Europeană a Culturii, este vizitată în aceste zile de 26 de ambasadori din țări de pe toate continentele

26 mai 2023, 07:21

Delegaţia formată din 26 de ambasadori din țări ale Uniunii Europene, dar și din colțuri mai îndepărtate ale lumii, precum China, Maroc sau Iordania, vizitează în aceste zile în Timișoara, care este în acest an un important centru cultural și diplomatic european.

Pentru a-i introduce mai bine în atmosfera locală, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Timiș a organizat o expoziție de produse culinare specifice zonei de vest a țării.

În plus, ambasadorii au putut face cunoștință cu câțiva dintre marii producători de vinuri, dulciuri sau mezeluri din Timiș.

Chiar dacă mulți dintre ambasadori nu s-au aflat pentru prima oară la Timișoara, cu toții au declarat că vin de fiecare dată cu plăcere în orașul de pe Bega.

Philippe Henri Pierre Benoit, ambasadorul Belgiei în România: Îmi place zona pentru ca e o zonă de graniţă. Şi eu vin dintr-o astfel de zonă – graniţa dintre Franţa şi Belgia. Şi tot timpul mi-a plăcut aspectul multicultural. Aici suntem aproape de Serbia şi Ungaria. E un lucru pe care îl apreciez foarte mult.

Paul McGarry, ambasadorul Irlandei în România: Trebuie să precizez că vinurile sunt foarte bune. Dar şi atmosfera din judeţ este foarte frumoasă. Locurile sunt foarte frumoase.

Lea Stancic, ambasadorul Sloveniei în România: Am avut posibilitatea să mă întâlnesc cu oameni, cu comunitatea locală, să vizitez satele înconjurătoare, să vizitez podgorii, să degust mâncarea specifica zonei şi vinurile şi să cunosc oameni de afaceri.

Ambasadorii au avut ocazia să viziteze expoziţiile importante deschise în Timişoara, au fost primiţi la Catedrala Mitropolitană de Înalt Prea Sfinţia Sa, Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, au fost în vizită la podgoria din Recaş şi la fabrica Elba.

Vizita în vestul ţării a inclus şi o vizită la Castelul Regal de la Săvârşin.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite