TIMIȘOARA | Maratonul vaccinării, la start. Vor fi disponibile 30 de fluxuri de vaccinare pe care va fi folosit exclusiv vaccinul de la Pfizer

21 aprilie 2021, 10:10

Au mai rămas doar câteva zile până la debutul celei mai mari campanii de vaccinare, desfășurată exclusiv pe baza de voluntariat. Sute de medici, asistenți și studenți la Medicină vor lucra, timp de trei zile, la foc continuu, pentru a imuniza cât mai multe persoane. Vaccinarea se va face în baza unei programări prealabile pe platforma, însă pentru cei care nu reușesc, cadrele medicale vor oferi asistență necesară înscrierii online.

Programările pentru ziua de vineri au fost deja ocupate, iar printre cei care vor fi vaccinați se numără inclusiv români din străinătate.

Vor fi 30 de fluxuri de vaccinare pe care va fi folosit exclusiv vaccinul de la Pfizer.

La eveniment vor participa, pe baza de voluntariat, medici de toate specialitățile, din toate spitalele timișorene. Cadrele medicale vor fi susținute de aproape 300 de studenți de la Universitatea de Medicină din Timișoara.

Organizatorii acestui eveniment speră ca oamenii să vină în număr mare la Maratonul Vaccinării, de la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. Dacă acest lucru se va întâmpla, evenimentul va fi repetat și nu doar la Timișoara.

Județul Timiș se numără, din păcate, printre județele cu cele mai multe locuri libere la vaccinare, indiferent de ser.

Mai multe asociații și trupa Cargo susțin evenimentul. Amănunte interesante ne oferă în materialul video medicul Dorel Săndesc, vicepreşedintele Societății Române de Anestezie şi Terapie Intensivă și șeful secției ATI Spitalul Județean din Timișoara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite