Timișoara și patru localități limitrofe, în carantină. Cine aplică și cine respectă restricțiile?

8 martie 2021, 08:44

Zeci de echipaje de Poliție şi jandarmi au oprit toate maşinile care intrau în oraş, iar șoferii au fost informaţi ce se va întâmpla în următoarea perioadă.

Nimeni nu mai are voie să se deplaseze în afara sau înăuntrul localităților carantinate fără declarație pe proprie răspundere sau adeverinţă de la angajator.

Cei care vor să tranziteze zonele carantinate trebuie să folosească rute ocolitoare. Prin oraş este permis doar transportul de mărfuri, dar şoferii sunt obligaţi să nu oprească în localitățile carantinate.

Magazinele se vor închide la ora 20.00, cu excepţia farmaciilor şi a benzinăriilor. În weekend însă, centrele comerciale şi mall-urile vor rămâne închise şi vor funcţiona doar magazinele alimentare. Indiferent de zi, numărul persoanelor care vor putea intra în magazine va fi limitat la 30% din capacitate.

Pe toată perioada carantinei, restaurantele, barurile, dar și terasele își suspendă activitatea.

Proprietarii de restaurante se tem că nu vor mai avea resurse financiare pentru a-și redeschide afacerile după carantină.

Școlile și grădinițele se închid, iar copiii vor face doar cursuri online. Restricțiile rămân în vigoare cel puțin două săptămâni. Măsuri similare de carantină au mai fost luate anul trecut și în alte orașe mari precum Suceava, Sibiu, Alba-Iulia, Constanţa sau Baia Mare.

Variantele rutiere pentru tranzitarea Timişoarei şi a zonelor carantinate

Poliţia Timiş a anunţat variantele de tranzitare a zonelor care vor intra în carantină, fiind vorba despre municipiul Timişoara şi patru comune limitrofe.

Cele trei variante stabilite de autorităţi sunt:

– DN 6 Remetea Mare – Centura Ocolitoare a municipiului Timişoara – DJ 691 – urcarea pe Autostrada A1

– DN 6 Remetea Mare – Centura Ocolitoare a municipiului Timişoara – DN 69 – Drum legătură Calea Aradului – Calea Torontalului – DN 6 Timişoara – Sânnicolau Mare

– DN 59 Jebel – DJ 693B Liebling – Stamora Română – DJ 592A Otveşti – Sacoşul Turcesc – DJ 592 Buziaş.

Transportul rutier de mărfuri cu vehicule având gabaritul de peste 3,5 tone se va face prin municipiul Timişoara în regim de tranzit, conducătorii auto având obligaţia de a nu opri în zonele carantinate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite