Timișoara | Apel disperat al unei voluntare de la Ambulanță: Soțul ei are nevoie de un transplant, în urma unei complicații provocate de noul coronavirus

7 septembrie 2020, 08:58

Apel disperat al unei voluntare de la Serviciul de Ambulanță Timiș: Soțul ei are nevoie urgență de un transplant, în urmă unui infarct acut de intestin făcut din cauza unei complicații provocate de noul coronavirus. El este acum negativ și urmează să fie transferat la Brașov pentru o intervenție care i-ar putea salva viața.

Pacientul are 45 de ani. Este din Beregsaul Mare, județul Timiș și a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus în 10 august. A fost internat la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara timp de două săptămâni. La o zi după ce a plecat acasă a început să se simtă rău, acuză dureri de burtă, așa că a ajuns înapoi în unitatea medicală și transferat la Spitalul Municipal pentru a fi investigat și tratat.

A fost operat de două ori, însă are nevoie de un transplant de intestin subțire. A fost găsit donatorul compatibil și medicul care să realizeze trasplantul, însă intervenția se ridică la 80.000 de euro, o sumă mult prea mare, pe care familia nu o are, așa că face un apel către oricine este dispus să ajute, să doneze.

Mihai Iancu este internat, în prezent, la Spitalul Municipal din Timișoara unde a fost operat deja de două ori în ultimele 10 zile. A fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus la începutul lunii agusut și internat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. În 24 august a fost externat, însă o zi mai târziu a început să aibă dureri foarte mari în zona abdomenului așa că a fost luat de urgență cu ambulanță și dus la spital.

După cea de-a două intervenție chirurgicală, medicii au spus că șansele de supraviețuire sunt minime. Soția să a reușit însă să găsească un medic în Elveția care a efectuat în trecut un transplant de intestin subțire care i-a îndrumat spre un medic din Brașov care ar putea face o astfel de intervenție. A fost găsit și un donator compatibil, fratele lui Mihai. Problema cea mai mare acum este că trebuie să strângă bani pentru transplant. O suma foarte mare, într-un timp foarte scurt. 80.000 de euro.

Diana a creat și o pagină pe Facebook dedicată salvării soțului ei. Pagina se numește „Miță, minunea mea” și cuprinde toate informațiile despre situația lui Mihai și modalitățile prin care se pot face donații pentru a-i da o șansă în plus la viață.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite