Timișoara: Șase persoane infectate cu SARS COV-2 au murit pentru că n-au mai avut loc la Terapie Intensivă. Dr Virgil Musta: Soluția este de a preveni boala, să nu se ajungă la spital

10 noiembrie 2020, 12:25

14 bolnavi de COVID-19 au murit în 24 de ore în județul Timiș, iar șase dintre ei la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Aceștia din urmă nu au murit la ATI, ci au murit pe secția de Pneumologie și Boli Infecțioase, unde au fost amenajate zonele roșii.

Este vorba despre pacienți cu vârste între 67 și 82 de ani care aveau și alte comorbidități și erau în stare gravă, dar care, dacă ar fi beneficiat de terapie intensivă ar mai fi putut trăi poate câteva ore, poate câteva zile, a transmi corespondența TVR la Timișoara.

Din păcate, secția de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeș este plină de săptămâni bune – se golesc cel mult un pat, două, care sunt imediat ocupate.

Soluția este de a preveni boala înainte de a intra (pacientul, n.r) în spital. Statistica arată foarte clar: la un număr foarte mare de cazuri, cinci la sută din acestea decedează, 10 la sută fac forme severe, care necesită internare în spital sau pe secții de terapie intensivă și deja suntem la limita locurilor disponibile”, spune medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase, spitalul Victor Babeș, Timișoara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă