Timiș, județul cu cele mai multe infectări cu COVID, dar și cu cele mai multe testări. La polul opus, Caraș-Severin, județul vecin. Primarul Timișoarei: Județele care testează mult sunt pedepsite și asta e un pericol

18 februarie 2021, 20:30

Doar că la polul opus, în Caraș-Severin, se fac doar câteva zeci de teste pe zi, iar județul este în scenariul verde, cu o rată de 0,89 de cazuri la mia de locuitori.

În județul Timiș se prelucrează aproximativ 10% din totalul testelor COVID din ţară.

Doar cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță testează, în medie, câte 300 de persoane pe zi.

Numărul mare de teste influențează și numărul pacienților internați în spitale. Medicii susțin că este bine că se testează, pentru că așa se poate opri lanțul pandemiei.

În județul Timiș sunt efectuate, în medie, 2.700 de teste pe zi. Astăzi, de exemplu, au fost făcute 2.862.

În Caraș-Severin, judeţul vecin, situaţia este inversă: au fost raportate 40 de testări în 24 de ore.

Autoritățile spun că testarea este foarte importantă pentru controlarea epidemiei, iar oamenii trebuie să știe că se pot testa și este bine să se testeze atunci când apar simptome.

Specialiștii mai spun că în rândul populației există o reticență la testare, pentru că un rezultat pozitiv presupune izolare timp de 14 zile.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, invitat la #TemaZilei: În județul Timiș se efectuează 10% din toate testele din țară. (…) Este o problemă, pentru că atât timp cât rata de infectare decide asupra măsurilor de restricție, această rată trebuie să fie o măsurătoare credibilă și comparabilă. Momentan nu este nici credibilă, nici comparabilă, tocmai pentru că județele care testează mult sunt pedepsite și asta este un pericol pentru noi toți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite