Timbre rare la prețuri istorice, la prima licitație filatelică online din România

Black Penny, primul timbru din lume care a apărut în Marea Britanie în 1840, dar şi Capul de Bour de 108 parale, din 1858 se vând în premieră la o licitaţie filatelică organizată peste câteva zile în Bucureşti. Filatelişti din toată lumea vor cumpăra şi numeroasele emisiunii din perioada României regale, unele dintre cele mai prețioase. Prețurile unei scrisori, de exemplu, pot ajunge și la multe zeci de mii de euro doar pentru timbrele care există pe plic.

10 Octombrie 2017, 20:00 (actualizat 10 Octombrie 2017, 20:11) |
Timbre rare la prețuri istorice
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Mărcile poștale au fost de la început foarte importante în lumea românească. Suntem celebri pentru mărcile cap de bour tipărite și folosite încă din vremea lui Cuza. Și regii Românei au patronat emisiuni filatelice, unele dintre ele rarităţi.

Cele 33 de planșe cu explicații și mai multe timbre Carol cu favoriți sunt unicat. Vor fi vândute la licitația din 12 octombrie alături de sute de emisiuni filatelice, plicuri și scrisori care au mărci postale cu istorie deosebită.

Carol al II-lea a fost proprietarul Treskilling-ului, considerat până în 2014 cel mai scump timbru din lume. În anii 50, în exil, regele l-a vândut pentru 5000 de lire sterline, ca mai apoi, în 1996, să fie revândut cu aproape 2 milioane de lire sterline.

Dar și colecţionarii români au strâns mărci importante.

Pasionații de istorie dantelată pot cumpăra scrisoarea de doliu expediată de Regina Elisabeta, la 29 mai 1908, de la Palatul Regal din București la Strasbourg. Plicul e francat cu timbrul "Spic de grâu" de 50 de bani și ștampila în ceară a lui Carol I.

Colecționarii pot cumpăra chiar 37 de falsuri, asumate ca atare, care se vor vinde începând de la 30 de euro.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 11°C
IASI 9°C 7°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 9°C 8°C
CRAIOVA 8°C 10°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI