Tichet de vacanță: Amsterdam, supranumit și ”Veneția Nordului”, atrage anual 16 milioane de turiști

18 ianuarie 2018, 10:23

Capitala Olandei are peste 7.000 de clădiri istorice înșirate elegant în centrul vechi ce are formă de potcoavă. În Amsterdam gășiți 165 de canale, 1.200 de poduri și peste 2.500 de case plutitoare tip vapor. Aici sunt cele mai multe biciclete pe cap de locuitor din lume, care fac din Amsterdam un oraș eco.

Punctul central al Amsterdamului este Piața Dam, care mai păstrează vechile caracteristici din perioada când aici se afla micul sat de pescari transformat în orașul prosper de astăzi. Piața este marcată de un obelisc din marmură cu figuri alegorice și simboluri ale libertății în amintirea Eroilor din Al doilea Război Mondial. Tot aici se găsește și Palatul Regal, construit inițial pentru a servi ca primărie.

Dincolo de atracțiile controversate cum ar fi Cartierul Roșu sau cofee shop-uri, Amsterdam este recunoscut și pentru numeroasele sale muzee. Dintre acestea nu poate fi ratat Muzeul Van Gogh, ce adăpostește cea mai mare colecție de artă dedicată pictorului post-impresionist și expoziții de picturi și sculpturi ale altor artiști.

În Piața Museumplein, imediat lângă Muzeul Diamantelor, se află Muzeul Național Olandez. Printre exponate se găsesc mai multe tablouri aparținând Epocii de Aur a picturii olandeze, și tot aici se află cea mai mare Biblioteca publică de artă și istorie a Olandei.

La Muzeul Madame Tussauds sunt expuse obiecte realizate integral din ceară reprezentând personalități marcante ale istoriei, celebrități internaționale, artiști, președinți sau sportivi.

Cele mai importante biserici ale orașului – cea Nouă și cea Veche – găzduiesc principalele evenimente culturale. Biserica Veche se găsește în Cartierul Roșu și a fost realizată în stil gotic cu elemente arhitecturale din lemn și tavane boltite ce amintesc de stilul celebrului pictor olandez Rembrandt. Biserica Nouă este exemplul stilului gotic cu elemente neogotice. Interiorul sau grandios găzduiește o orgă impozantă la care au loc regulat concerte de opera și muzică clasică.

Fostul Palat de Justiție, actuala Curte din Amsterdam, realizat din cărămidă și gresie, are un design specific anilor 1800. Nu departe de aici se găsește Waag – cea mai veche clădire din oraș care găzduiește un muzeu, o cafenea și un restaurant.

Pasionații de cumpărături pot evada în Piața Albert Cuyp, unde tarabele comercianților locali se întind pe câteva străzi pietruite, pe care traficul automobilelor este restricționat. Iar pentru toate acestea, eu mă declar pierdut în vacanță.

City break Amsterdam: de la 340 euro/persoană pentru 4 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu avion, transfer, hotel 4*, tur de oraș.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani