Tichet de vacanță. Milano – istorie, artă, modă și shopping

3 mai 2018, 10:38

Milano este unul dintre cele mai importante centre financiare europene, dar cu un patrimoniu cultural de mare însemnătate și numeroase monumente ce fac parte din UNESCO. Centrul orașului este marcat prin cea mai aglomerată piață: Piazza del Duomo înconjurată de cele mai prestigioase construcții ale locului.

Simbolul orașului este Domul, cea mai impresionantă catedrală gotică din Italia și a treia ca mărime din lume, ce găzduiește cea mai mare colecție de statui din marmură de pe glob, inclusiv celebra Madunina. Interiorul este decorat cu elemente neo-gotice și gotic lombard, iar pereții cu picturi valoroase sunt încadrați de ferestre cu vitralii vechi. În Museo del Duomo puteți găsi peste 200 de piese de artă, dintre care picturi, sculpturi, schițe sau statuete religioase.

Un alt edificiu de patrimoniu este Castelul Sforzesco, realizat intergral din cărămidă roșie și protejat de turnuri cu creneluri și ziduri șerpuitoare. În interiorul cetății se găsesc muzee de istorie și galerii de artă.

Unul dintre cele mai cunoscute Teatre de Operă din întreaga lume este La Scala, unde au jucat cei mai de seamă artiști internaționali. Tot aici se află și Academia de Muzică Teatro alla Scala și Academia de Artă și Spectacol.

Milano este nucleul industriei de fashion, unde de două ori pe an întreaga lume a modei se adună pe podiumurile orașului. Galeria Vittorio Emanuele, cu impresionantele magazine de modă și ateliere ale designerilor importanți este dezvoltată pe patru etaje, într-o clădire istorică în stil eclectic. Interiorul este o adevărată operă de artă cu arcade impresionante și pardoseli cu mozaicuri fine.

Cea mai veche biserică a orașului este Chiesa di San Lorenzo Maggiore, ridicată din blocuri de piatră, cu un interior decorat cu mozaicuri și cupolă cu turnulețe realizată după modelul Basilicii bizantine Hagia Sofia din Istanbul. Biserica Santa Maria della Grazie este cel mai vizitat obiectiv religios al orașului, pentru că adăpostește comoara artistică a marelui Leonardo da Vinci, Cina cea de Taină. O altă capodoperă religioasă este Chiesa di San Bernardino alle Ossa, o capelă impresionantă decorată integral din oase și cranii.

Obligatorie este și o plimbare în Grădinile Publice din zona Porta Venezia, primul parc natural al orașului cu alei ce șerpuiesc pe lângă Planetarium, Palazzo Dugnati și Muzeul de Istorie Naturală. În centrul orașului se află și Grădina Botanică – Orto Botanico di Brera, ce adăpostește numeroase specii de plante, arbuști și copaci cu forme neobișnuite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite