Tichet de vacanță. Andorra, o destinație cu peisaje spectaculoase și prețuri mici

6 iunie 2019, 09:38

Andorra este o țară de mărimea unui oraș, care s-a încăpățânat să rămână autentică în aceste timpuri moderne și oferă turistului unele dintre cele mai încântătoare priveliști montane.

Andorra deține câteva zone înscrise pe listele patrimoniului mondial UNESCO. Dintre acestea se evidențiază Madriu-Clara-Perafita Valley – una dintre puținele regiuni europene rămase sălbatice, neatinse de dezvoltarea turismului. Acest colț de rai cuprinde râuri cristaline, cascade spectaculoase, piscuri semețe, păduri de conifere și o faună impresionantă, multe dintre speciile ce trăiesc aici fiind pe cale de dispariție.

Andorra la Vella este una dintre cele mai mici capitale, aflate la cea mai înaltă altitudine din Europa. Centrul vechi Barri Antic este un muzeu în aer liber, cu străzi înguste și case din piatră, biserici albe cu turnuri cu ceas și o atmosferă tipic medievală. Toate, completate de peisajele luxuriante dominate de Vârful Pic d’Enclar, sunt memorabile.

Cel mai important monument al orașului este Casa de la Vall, o casă a nobililor, clădită la finalul secolului al 16-lea, recunoscută pentru frescele cu Patimile Mântuitorului ce au fost foarte bine păstrate. Edificiul din piatră este înconjurat de superbe grădini decorate cu sculpturi din marmură și fântâni tradiționale.

Printre edificiile de cult importante se numără Biserica St. Esteve, construită în secolul al 12-lea, și Biserica Santa Coloma, realizată în același stil caracteristic locului.

În piața principală se simte cel mai bine atmosfera tradițională a capitalei. Locul cochet este înconjurat de localuri și magazine, unde se desfășoară principalele evenimente culturale din oraș.

În Andorra se practică unele dintre cele mai mici prețuri, așa că majoritatea turiștilor o văd ca pe „un rai al cumpărăturilor”! Cele mai multe magazine de tip duty free se găsesc în capitală, inclusiv magazine de lux scutite de taxe.

O altă atracție este Centrul Termal Caldea – considerat cel mai mare din Europa, amplasat în mijlocul unui parc luxuriant. Băile cu izvoare termale și nămoluri terapeutice sunt recunoscute pentru proprietățile benefice.

Lângă capitală se găsește satul La Cortinada, o așezare tradițională care oferă peisaje montane și experiențe culturale extraordinare. Aici se află una dintre cele mai vechi biserici din țară, impozanta Sant Marti de la Cortinada, atestată în secolul al 12-lea.

Micul oraș Ordino este fermecător prin peisaje și arhitectură. Străzile pietruite sunt dominate de mici biserici, iar de aici, cei dornici pot pleca în drumeții pe Muntele Casamanya, până la altitudinea de 2.740 de metri.

 

Circuit Spania-Andorra-Franța

de la 780 euro/persoană

9 nopţi cazare cu mic dejun

avion, autocar local, hoteluri de 3* şi 4*

 

Orașul Les Escaldes are numeroase izvoare termale bogate în sulf și azot, cunoscute pentru proprietățile lor încă din timpurile romane. Pentru cei care ajung în Andorra în sezonul rece, nu se pot rata pârtiile din Vallnord și Grandvalira, cunoscute în toată Europa pentru condițiile excelente de practicare a sporturilor de iarnă. Iar pentru toate acestea, eu mă declar pierdut în vacanță.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite