Tibi Uşeriu, la Garantat 100%. A câștigat de două ori cel mai dur maraton din lume, 6633 Artic Ultra

30 aprilie 2017, 17:12

Acum vorbeşte cu detaşare despre cea mai dură cursă de la Polul Nord, 6633 Artic Ultra. Despre cei 566 de kilometri pe care trebuie să îi parcurgi şi la temperaturi de minus 50 de grade Celsius.

Tibi Uşeriu a reuşit să treacă de două ori linia de sosire. Şi de fiecare dată primul. Caz unic în lume. În timpul competiţiei a fost tentat de mai multe ori să abandoneze şi nu de puţine ori mintea i-a jucat feste. Ar putea să jure că i-a întâlnit pe Tom şi Jerry pe traseu, cărora li s-a alăturat şi Mihaela din desenele animate difuzate pe vremea comunismului.

În spatele acestei poveşti de succes se ascunde un trecut întunecat, şocant chiar. Cu un Tibi Uşeriu expert în furturi de maşini, un infractor căutat de Interpol pentru jafuri armate în Germania şi Austria, la care se adaugă şi două evadări din închisori.

Pentru aventurile nepermise ale tinereţii, Tibi a plătit cu 10 ani într-o închisoare de maximă securitate. Unde avea voie să facă doar 27 de paşi pe zi. De aici şi numele cărţii autobiografice, în care sportivul povesteşte cum a fost cioban în copilărie, porcar în armata română, pizzar în Italia, bodyguardul unui interlop sârb, martor la jocul alba-neagra în Gran Canaria şi autor de jaf armat.

Tibi Uşeriu îşi spune povestea pe larg, invitat al lui Cătălin Ştefănescu, în acesta seară, la Garantat 100%, pe TVR1.

Toate înregistrările emisiunii Garantat 100%, pe www.tvrplus.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite