Tibi Ușeriu a depășit zona unde anul trecut a renunțat la Yukon Arctic din cauza degerăturilor

Tibi Ușeriu
Tibi Ușeriu
2 februarie 2020, 10:47

Tibi Ușeriu a anunțat că, după 48 ore de cursă la Cercul Polar, la Yukon Arctic, au mai rămas 15 concurenți. Temperaturile scad treptat pe măsură ce sportivii merg spre nord, iar ziua sunt cam -20 grade, în vreme ce noaptea scad sub -30.

În primele 24 ore Tibi a parcurs 100 de km, depășind locul în care anul trecut a fost oprit din cauza degerăturilor, iar după 48 de ore avea parcurși 170 de kilometri.

„Merge calculat, nu forțează deloc. După 40 ore a ajuns la Braeburn (km150), iar după un somn bun a plecat mai departe”, anunță susținătorii sportivului român.

În fruntea clasamentului s-a format un pluton de trei atleți: Tibi Ușeriu și înca doi sportivi din Elveția.

„Tibi doarme atunci când simte nevoia, nu așteaptă să ajungă în punctele de control. Este obișnuit cu frigul așa că își poate gestiona cursa așa cum dorește, ceea ce este un mare avantaj. Elvețianul Fabian e coleg de suferință cu Tibi, anul trecut a fost oprit și el pentru degerături. Se deplasează cu viteză mare între punctele de control, dar nu doarme pe traseu, preferă să doarmă ăn punctele de control, așa că stă mult în puncte. În acest moment Fabian și Tibi sunt singurii care au plecat din Braeburn, iar Fabian are un avans de aproximativ 3 ore. Tibi este bine odihnit și cu moralul ridicat”, mai anunță susținătorii din țară, citați de Mediafax.

În ultimul apel telefonic, Tibi Ușeriu a anunțat că este încrezător că va ajunge la finalul cursei, dar acuză dureri de stomac.

Pe de altă parte, sportivul român spune că este încântat de peisajul de la Cercul Polar.

Anul trecut, Tibi Uşeriu a mers aproximativ 100 de kilometri în 24 de ore la temperaturi de -38 de grade Celsius, iar la a doua oprire, medicii care i-au făcut controlul de rutină l-au anunţat că trebuie să se retragă. A fost transportat cu elicopterul la spitalul din Whitehorse, Canada, pentru îngrijiri de specialitate, pentru că avea degerături.

Yukon Arctic Ultra 2020 se desfășoară în perioada 30 ianuarie – 7 februarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite