Tibi Ușeriu, transportat la spital, cu degerături la picioare. Românul participa la maratonul Yukon Arctic Ultra

5 februarie 2019, 10:00

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a asociației pentru care Ușeriu a mers la ultramaraton.

Într-o convorbire telefonică, sportivul român îi mărturisește fratelui său că vestea proastă a primit-o de la medicii care îi făceau un control de rutină.

Nu stiu cât e de grav. Dacă or chemat elicopterul, habar n-am, nu ştiu cât îi de grav. O zis că trebuie imediat să ajung în spital. Da, nu le mai simt. Îs albastre toate. Mi le-o pus în nu ştiu ce apă şi o spus că tre să-mi fac nişte infiltraţii cu nu ştiu ce, ca să le pună în circulaţie” – Tibi Ușeriu.

El a parcurs 80 de kilometri, în 24 de ore, în condiții extreme și printr-o zonă sălbatică a Canadei.

Tibi Ușeriu a fost transportat cu elicopterul la un spital din Canada. În momentul în care a fost nevoit să iasă din cursă, sportivul se afla pe locul 3 în competiție, după aproape 90 de km parcurși din cei 700 ai traseului.

Vremea extremă și peisajul neprietenos și-au spus însă cuvântul. La startul cursei, termometrul arăta minus 38 de grade.

Tibi Ușeriu este încurajat în continuare de miile de susținători din mediul online. „Oricum ești învingător”, „pentru noi ești cel mai puternic, important e să fii sănătos” sunt doar câteva dintre mesajele pe care oamenii i le-au transmis când au aflat vestea abandonului.

Ultramaratonul Yukon Arctic este considerată o competiție mai dificilă decât maratonul 6633 Arctic Ultra, pe care Ușeriu l-a câștigat de trei ori consecutiv.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite