Tiberiu Uşeriu, românul care a câştigat anul trecut cel mai greu ultramaraton din lume, la Polul Nord, se antrenează ca să îşi apere titlul

18 februarie 2017, 18:07

Tiberiu Uşeriu este primul român care a câştigat ultramaratonul de la Cercul Polar de Nord. 6633 Arctic Ultra, cea mai grea cursă din lume, are 566 de kilometri la temperaturi care coboară până la minus 60 de grade Celsius. O probă extremă pentru corpul uman, care cere antrenamente extreme.

Tibi vrea să meargă din nou la Cercul Polar. Cursa începe pestre trei săptămâni şi ar fi primul concurent care revine în ultramaraton.

Anul trecut a învins, o victorie care a lăsat însă urme. A avut degerături pe tot corpul şi stare accentuată de epuizare.

Experienţa l-a determinat să facă unele schimbări în antrenamente. Acasă, la Tăşuleasa, aleargă câte 25 de kilometri pe zi, pe zăpadă.

La 42 de ani, Tibi este o sursă de inspiraţie pentru oricine vrea să-şi depăşească limitele. El şi-a descris întreaga experienţă de viaţă într-o carte autobiografică, pe care o va lansa în curând.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite