Tiberiu Ușeriu a sosit acasă. El a fost primit de către clujeni ca un adevărat campion

23 martie 2017, 10:49

Zeci de fani l-au așteptat pe sportiv pe Aeroportul din Cluj Napoca și l-au felicitat pentru performanță. Acesta a fost vizibil emoționat. Bistrițeanul Tibi Ușeriu a parcurs peste 560 de km la temperaturi şi de minus 40 de grade.

Chiar şi aşa, el terminat cursa mai repede decât anul trecut. Este singurul sportiv care a câştigat de două ori consecutiv această competiţie.

Tibi Uşeriu a fost recompensat de Consiliul Judeţean Bistriţa cu un premiu de excelenţă de 25 de mii de lei.

Tibi Uşeriu s-a întors victorios în tară după ce a câştigat şi în acest an cel mai dur maraton din lume desfăşurat în Canada, dincolo de Cercul Polar.

Tibi Uşeriu a concurent cu alţi 22 de maratonişti. A avut de parcurs 566 de km la temperaturi de sub -35 de grade Celsius. A suferit degerături, la ambele picioare, însă organizatorii l-au lăsat să continue.

Tibi Uşeriu a reuşit să aibă un avans mult mai mare faţă de ceilalţi concurenţi, astfel că a tratat avansul cu un moment de-a dreptul memorabil.

În semn de recunoştinţă, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a decis să îi acorde  lui Tibi Uşeriu, Premiului de excelenţa al judeţului. El nu renunţa la competiţiile extreme şi spune că de acum se pregăteşte pentru un maraton în deşert.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite