Theresa May vrea noi garanții legate de Brexit. UE i-ar putea oferi asigurări politice, dar își va apăra principiile din acord

13 decembrie 2018, 23:53

Theresa May și-a securizat poziția în fruntea guvernului pentru un an, însă aceasta este una fragilă. Premierul a spus că guvernul va da britanicilor ceea ce au votat la referendum: redobândirea controlului asupra frontierelor, asupra bugetului și a procesului de legiferare.

La Consiliul European de la Bruxelles a cerut noi garanții asupra caracterului temporar al așa-numitei plase de siguranță, o schema ce prevede menținerea Regatului într-o uniune vamală cu Bruxelles-ul, pentru a evita o graniță fizică cu Irlanda.

Liderii Uniunii i-ar putea oferi noi asigurări privind Brexitul, însă își vor apăra interesele. Nu vad cum am putea schimba din nou acordul de retragere, a declarat cancelarul Germaniei.

Divorțul Marii Britanii de UE ar urma să se producă efectiv pe timpul mandatului României la președinția Consiliului.

Theresa May a anunțat că nu va mai candida la alegerile din 2022, dar acum este hotărâtă să meargă mai departe cu Brexitul, în orice formulă.

Parlamentul britanic se va pronunța până pe 21 ianuarie asupra acordului privind Brexitul convenit de premierul  May cu Uniunea Europeană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite