Theresa May vrea alegeri anticipate pe data de 8 iunie: Dacă nu organizăm acum, negocierile cu UE vor intra în faza cea mai dificilă

18 aprilie 2017, 13:13

Nu putem să punem în pericol munca pe care trebuie să o facem pentru a ne pregăti de Brexit. Dacă nu organizăm acum alegeri anticipate jocurile politice vor continua, iar negocierile cu UE vor intra în faza cea mai dificilă, a declarat Theresa May.

Divergențele pun în pericol succesul nostru în negocierile pentru Brexit și vor aduce instabilitate în țară, așa că avem nevoie de alegeri generale acum, pentru că avem în acest moment o șansă unică de a face acest pas pentru ca UE să fie de acord cu pozițiile de negociere.

De curând, și nu cu inima ușoară, am ajuns la această concluzie. Când am preluat postul de premier am spus că nu va fi nevoie de alegeri până în 2020, însă acum cred că avem nevoie pentru stabilitatea anilor ce urmează, pentru a organiza aceste alegeri. Vă cer suportul pentru deciziile pe care le voi lua.

Mâine voi trimite o moțiune în Camera Comunelor pentru acere alegeri anticipate. Va fi venoie de o majoritate de două treimi în Camera Comunelor. Am o provocare simplă pentru partidele din opoziție: criticați viziunea partidului de guvernământ în legătură cu Brexit-ul, amenințati că veti bloca deciziile privind Brexit, acum este momentul să arătați că suntem uniți și că nu vă opuneți guvernului numai de dragul de a vă opune. Mâine să votam pentru alegeri! Să prezentăm planul nostru pentru Brexit și planul alternativ de guvernare, apoi să îi lăsăm pe oameni să decidă, a declarat Theresa May, într-o declarație-surpriză făcută în fața reședinței sale oficiale din Downing Street.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite