Theresa May a primit din partea Reginei Elisabeta a II-a mandatul de a forma un nou guvern. "Acum, să trecem la treabă"

"Țara are acum nevoie mai mult ca niciodată de siguranță, iar după obținerea celor mai multe voturi și a celui mai mare număr de locuri în alegerile generale, este clar că doar Partidul Conservator și Partidul Unionist au legitimitatea și capacitatea de a furniza această siguranță printr-o majoritate în Camera Comunelor", a declarat Theresa May în Downing Street 10, după întâlnirea cu Regina Marii Britanii.

Conservatorii britanici au pierdut după alegerile de joi majoritatea absolută în Parlamentul de la Londra - o adevărată lovitură pentru premierul May.

09 Iunie 2017, 12:00 (actualizat 14 Iunie 2017, 17:37) | Mihaela Carpea |
$article.media.images[0].description
Theresa May"
 |  GALERIE FOTO

ACTUALIZARE 14. 51 Puncte principale din declarația premierului Theresa May:

Tocmai m-am întâlnit cu Majestatea Sa, Regina, și acum voi forma un guvern. Un guvern care să poată furniza siguranță și care poate conduce Marea Britanie înainte în aceste momente critice pentru țara noastră.

Acest guvern va ghida țara prin negocierile cruciale pentru Brexit care încep în doar 10 zile.

Guvernul va lucra pentru a menține națiunea noastră în siguranță, aducând schimbările pe care le-am început după atacurile îngrozitoare din Manchester și Londra, distrugând ideologia islamismului extremist și a tuturor celor care îl susțin, dând poliției și autorităților puterea de care au nevoie pentru a menține țara noastră în siguranță.

Guvernul pe care îl voi conduce va pune dreptatea și șansa în centrul a tot ceea ce va întreprinde, ca să putem îndeplini împreună promisiunea Brexitului, iar pe parcursul următorilor 5 ani să construim o țară în care nimeni și nicio comunitate nu este lăsată în urmă. O țară în care prosperitatea și oportunitățile sunt împărtășite pe tot cuprinsul Regatului Unit.

Țara are acum nevoie mai mult ca niciodată de siguranță, iar după obținerea celor mai multe voturi și a celui mai mare număr de locuri în alegerile generale, este clar că doar Partidul Conservator și Partidul Unionist au legitimitatea și capacitatea de a furniza această siguranță printr-o majoritate în Camera Comunelor.

Așa cum facem și acum, vom continua să lucrăm mai ales cu prietenii și cu aliații noștri din Partidul Democratic Unionist.

Formațiunile noastre politice se bucură de o relație puternică de-a lungul multor ani. Și asta îmi dă încrederea că vom putea lucra împreună, în interesul întregului Regat Unit. Asta ne va permite să fim uniți și să ne canalizăm energiile pentru un acord de succes în privința Brexit, care funcționează pentru toți cei din această țară, asigurând un nou parteneriat cu Uniunea Europeană, garantând prosperitatea pe termen lung.

Pentru asta au votat oamenii în iunie, anul trecut. Asta vom face. Acum, să trecem la treabă!


ACTUALIZARE 14.25 Premierul Theresa May a ajuns la Palatul Buckingham.

Din 649 de mandate distribuite până acum din cele 650, conservatorii au obținut 318, laburiștii 261, Partidul Național Scoțian 35, liberal democrații 12, Partidul Democratic Unionist 10, UKIP 0 (zero).

Dar cele mai sumbre previziuni s-au îndeplinit. May a ieșit cu mai puţin sprijin decât a intrat în aceste alegeri cruciale pentru modul în care va fi negociat Brexitul.

Numărul cheie pentru majoritatea absolută era 326 de mandate.

În acest context tensionat rămân sub semnul negocierilor legate de Brexit, motivul care a dus la organizarea anticipatelor.

Pe 20 mai, Theresa May admitea că, dacă va pierde 6 locuri în Parlament, va pierde alegerile, iar Jeremy Corbyn va fi cel care va negocia cu Europa.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI -3°C 0°C
CLUJ -6°C -5°C
CONSTANTA 0°C 1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -4°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI