Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, s-a întâlnit la Liverpool cu fanii și cu jurnaliștii

3 mai 2023, 17:49

Semifinalele și finala Eurovision 2023 vor fi transmise în direct pe canalele TVR, în zilele de 9 şi 11 mai şi, respectiv, pe 13 mai.

Theodor Andrei va intra în concurs din poziția a treia, în cea de-a doua semifinală, în data de 11 mai.

Theodor Andrei a câștigat Selecția Națională Eurovision România 2023, în 11 februarie. A fost desemnat prin votul exclusiv al publicului să reprezinte țara noastră la Eurovision Song Contest de la Liverpool, cu piesa sa „D.G.T. (Off and on)”.

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) va avea loc în Marea Britanie, care va organiza concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) – cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

ESC se realizează în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite