#TheHumanRace. Aleargă, înoată, călăreşte, mergi pe jos sau fă orice activitate vrei timp de 100 de minute, în perioada 16 - 31 august | 19 august, Ziua Mondială pentru Asistență Umanitară

Schimbările climatice fac ravagii în întreaga lume la o scară atât de mare încât oamenii din primele linii nu le pot gestiona. Timpul se scurge foarte repede pentru cei mai vulnerabili, cei care au contribuit cel mai puțin la urgența climatică globală. Ei sunt afectați cel mai mult - și milioane de alți oameni care își pierd casele, mijloacele de trai și viața. Ziua Mondială pentru Asistență Umanitară 2021 evidențiază consecințele imediate ale urgenței climatice pentru cei mai vulnerabili și încearcă să se asigure că vocea lor este ascultată, iar nevoile lor sunt pe primul plan pe agenda Conferința ONU privind schimbările climatice (COP26) din noiembrie.

19 August 2021, 07:19 (actualizat 19 August 2021, 07:19) | Magda Manea |
Ziua Mondială pentru Asistență Umanitară / FOTO: un.org
Ziua Mondială pentru Asistență Umanitară
Ziua Mondială pentru Asistență Umanitară
Ziua Mondială pentru Asistență Umanitară

Prin urmare, toată lumea este invitată să se alăture #TheHumanRace, care este provocarea globală a acțiunii climatice în solidaritate cu oamenii care au cea mai mare nevoie de ea; și pentru a pune nevoile persoanelor vulnerabile la schimbările climatice în fața și în centrul reuniunii ONU privind clima (COP26).

Să rămânem solidari cu cei mai vulnerabili folosind aceste hashtag-uri în #TheHumanRace #WorldHumanitarianDay.

Aleargă, înoată, călăreşte, mergi pe jos sau fă orice activitate vrei timp de 100 de minute, în perioada 16 august - 31 august, solidar cu persoanele vulnerabile și pentru a le spune liderilor mondiali că se așteaptă ca țările dezvoltate să își îndeplinească angajamentele.

Despre Ziua Mondială pentru Asistență Umanitară

Data de 19 august coincide cu bombardamentele din 2003 asupra ''Canal Hotel'' din Bagdad, în urma cărora au murit 22 de persoane. Printre morți a fost și Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului și Reprezentantul Special al Secretarului General în Irak, Sergio Vieira de Mello.

Născut la 15 martie 1948, diplomatul brazilian a lucrat în cadrul ONU timp de 34 de ani. S-a dedicat programelor umanitare promovate de ONU, în special a celor pentru salvarea victimelor civile ale conflictelor armate. Considerat un candidat serios pentru funcția de secretar-general al ONU, Sergio Vieira de Mello a fost decorat, post-mortem, cu Premiul ONU pentru activitate în domeniul drepturilor omului.

(w460) Ziua Mondi

În anul 2006, familia sa și un grup de prieteni au pus bazele Fundației Sergio Vieira de Mello. Scopul fundației este să încurajeze dialogul acolo unde se prefigurează ori există deja un conflict armat, să atragă noi actori pe scena activităților umanitare și să onoreze memoria celor care și-au pierdut viața în timpul misiunilor umanitare.

  • În 2021, 235 de milioane de oameni au nevoie de asistență și protecție umanitară.
  • În 2020, au fost atacați 475 de lucrători medicali: 108 au fost uciși, 242 răniți și 125 răpiți.
  • Cele mai multe violențe au avut loc în Sudanul de Sud, Siria și Congo, dar şi în Republica Centrafricană și Mali, unde incidentele s-au dublat din 2018.
  • 2020 a fost anul în care, pentru prima dată în 20 de ani, Afganistanul nu s-a aflat în primele cinci zone cele mai periculoase pentru lucrătorii din domeniul umanitar.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 3°C -1°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 14°C 7°C
CRAIOVA 5°C 7°C
BRASOV 5°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI