The Washington Post: FBI a percheziționat reședința lui Trump, din Mar-a-Lago, pentru documente nucleare clasificate

Donald Trump
Donald Trump
12 august 2022, 09:22

Oamenii nu au oferit detalii suplimentare despre „ce tip de informații căutau agenții” sau dacă au fost recuperate astfel de documente, potrivit ziarului, preluat de CNN.

Dezvăluirea adaugă un context cheie la decizia extraordinară a Departamentului de Justiție, de a percheziționa casa unui fost președinte.

După cum au mai scris cei de la CNN, ancheta penală a început cu îngrijorări cu privire la documentele dispărute ridicate de Arhivele Naționale, care a făcut o sesizare penală la Departamentul de Justiție, după descoperirea unor documente extrem de sensibile, printre materialele preluate de la Mar-a-Lago, în ianuarie. Cele 15 cutii conțineau unele materiale care făceau parte din programele de acces special (SAP) – o clasificare care include protocoale pentru a limita semnificativ cine ar avea acces la informații – potrivit unei surse bine informate despre ceea ce reprezentanții Arhivelor au descoperit în cutii. Acest lucru a dus la autorizarea, în această săptămână, a percheziției și confiscării de documente, de la reședința fostului președinte.

Deși procurorul general Merrick Garland a refuzat să dezvăluie detalii specifice despre percheziție, el a spus, joi, că a „aprobat personal” decizia de a solicita un mandat pentru percheziția casei lui Trump, din Florida, confrom The Washington Post.

„Departamentul nu ia o astfel de decizie cu ușurință. Acolo unde este posibil, este o practică standard să se caute mijloace mai puțin intruzive, ca alternativă la o percheziție, şi să se restrângă domeniul de aplicare a oricărei percheziţii care este efectuată”, a spus Garland într-o conferință de presă.

Departamentul american de Justiţie a cerut, joi, unui judecător să facă public mandatul care a autorizat percheziţia FBI la Mar-a-Lago, despre care Trump spune că a fost nejustificată şi motivată politic.

Trump a declarat joi, într-o postare târzie în noapte, pe platforma sa Truth Social, că „nu se va opune eliberării documentelor”, adăugând: „Merg un pas mai departe, încurajând eliberarea imediată a acelor documente”.

Confrom CNN, Trump și echipa sa juridică nu au ajuns încă la o decizie cu privire la modul de răspuns la moțiunea Departamentului de Justiție, potrivit unei surse apropiate echipei fostului președinte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite