The Times: „Fantoma din Kiev”, pilotul care a doborât peste 40 de avioane rusești, a murit

Foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine/ Facebook
Foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine/ Facebook
29 aprilie 2022, 16:32

Maiorul Stepan Tarabalka, în vârstă de 29 de ani, și pierdut viața pe 13 martie, când MiG-ul 29 pe care îl pilota a fost doborât în timpul unei lupte cu forțe inamice „covârșitoare”, au declarat mai multe surse ucrainene pentru The Times, confirmând identitatea pilotului.

Maiorul Tarabalka a devenit faimos după ce guvernul ucrainean a distribuit un videoclip pe Twitter cu misteriosul pilot.

„Oamenii îl numesc Fantoma din Kiev. Și pe bună dreptate – acest as al UAF [Forțele Aeriene Ucrainene] domină cerurile capitalei și țării noastre și a devenit deja un coșmar pentru aeronavele rusești invadatoare”, anunța guvernul ucrainean.

Mulți ucraineni de pe rețelele de socializare l-au tratat ca pe-un „erou” pe Tarabalka după ce au auzit relatările despre curajul pilotului.

Sursele ucrainene au mai declarat pentru The Times că ochelarii și casca „Fantomei din Kiev” vor fi scoase la licitație la Londra.

Stepan Tarabalka a absolvit Universitatea Națională a Forțelor Aeriene din Harkiv. Era tatăl unui băiat în vârstă de opt ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă