The Moscow Times: O unitate de elită a pușcașilor marini ruși a fost „aproape distrusă” în apropiere de Vuhledar. „S-a spus că cei care au supraviețuit erau dezertori”

Recruți ruși
Recruți ruși
14 februarie 2023, 15:01

Brigada 155 de infanterie navală de gardă, formată din 5.000 de soldați, a fost „aproape distrusă” după ce până la 300 de pușcași marini pe zi au fost uciși în asaltul rusesc asupra orașului minier, potrivit comentariilor făcute duminică de forțele de apărare ucrainene pentru Politico.

Un pușcaș marin supraviețuitor care a vorbit cu site-ul regional de știri 7×7 a declarat că pierderile au fost atât de grave, încât au rămas doar opt oameni într-o companie de asalt, în timp ce ceilalți supraviețuitori au fost luați prizonieri.

„S-a spus că cei care au supraviețuit erau dezertori”, a declarat pușcașul marin, sub protecția anonimatului, estimând pierderile brigăzii la peste 500 de oameni uciși.

Citându-și comandantul, pușcașul marin a declarat pentru 7×7 că brigada – din care aproape 90% erau soldați recent mobilizați – nu se aștepta să se întoarcă în Rusia în viață sau nevătămată.

„Mi-aș fi dorit să fi fost luat prizonier și să nu mă mai fi întors niciodată”, a adăugat el, plângându-se de modul în care ofițerii își tratează soldații.

Asaltul a început pe 23 ianuarie, a declarat marinarul supraviețuitor pentru 7×7.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că forțele sale au „neutralizat” soldați ucraineni și echipamente militare în apropiere de Vuhledar săptămâna trecută.

Această afirmație a atras batjocura bloggerilor militari ruși pro-război, pentru că ar fi repetat greșelile ofensivei eșuate din trecut, și a diminuat încrederea acestora în capacitatea armatei de a organiza o ofensivă pe scară largă.

Brigada 155 de infanterie navală de gardă a Flotei rusești din Pacific a ținut prima pagină a ziarelor în noiembrie, după ce și-a acuzat comandantul că a provocat pierderi masive într-un asalt în apropierea orașului Donețk.

Ministerul rus al Apărării a emis atunci o declarație rară în care a negat afirmațiile unității. Pușcașii marini supraviețuitori au declarat luni pentru 7×7 că comandantul brigăzii le-a făcut o „mustrare strictă” pentru că și-au expus acuzațiile în public.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite