THE HUMANS cu piesa “Goodbye” a câștigat Eurovision România. Melodia va reprezenta țara noastră la Lisabona, în luna mai

Piesa “Goodbye” interpretată de THE HUMANS a câștigat Eurovision România. Melodia a fost aleasă de public prin SMS și apel telefonic, din 15 piese rămase în finală. Show-ul a fost transmis live, la TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova şi pe platforma TVR+.

25 Februarie 2018, 09:38 (actualizat 26 Februarie 2018, 16:11) |
The Humans - Goodbye
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

Publicul a ales piesa “Goodbye” interpretată de THE HUMANS să reprezinte România la Eurovision 2018 din capitala Portugaliei, Lisabona.

Piesa va intra în competiţie în cea de-a doua semifinală, pe 10 mai. Finala Eurovision 2018 va avea loc pe 12 mai.

Piesa „Goodbye” a primit 3277 de voturi de la public în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecţia Naţională Eurovision. Melodia, compusă de Alexandru Matei şi Alin Neagoe, pe versurile textierei Cristina Caramarcu, a fost desemnată să reprezinte România Eurovision Song Contest, exclusiv de telespectatori. Pe locul al doilea s-au clasat Alexia & Matei cu piesa „Walking On Water”, care a obţinut 3114 voturi, urmaţi de Feli, cu „Bună de iubit”, melodie care a înregistrat 2862 de voturi.

15 piese au concurat, duminică, pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti, în finala Eurovision România 2018. Melodiile au fost alese de juriu, în semifinalele organizate de TVR în 5 locații din ţară: Focșani, Timișoara, Craiova, Salina Turda, Sighișoara:

1. RAFAEL & Friends - We Are One

2. TIRI  - Deşert De Sentimente

3. Claudia Andas - The One

4. Echoes - Mirror

5. Dora Gaitanovici - Fără Tine

6. Eduard Santha - Mesom Romales

7. VYROS - La La La

8. Feli - Bună De Iubit

9. Teodora Dinu - Fly

10. MIHAI - Heaven

11. Xandra - Try

12. Jukebox feat Bella Santiago - Auzi Cum Bate

13. Alexia & Matei - Walking On Water

14. Erminio Sinni & Tiziana Camelin - All The Love Away

15. The HUMANS - Goodbye

Eurovision 2018 se va desfășura la Lisabona, Portugalia.

Votul a putut fi exprimat timp de o oră, trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,...15) prin SMS, la numărul 1264 (tarif: 0.4 euro + TVA). Numărul este valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon 1264 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03... 15, cu acelaşi tarif (0.4 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone.

De pe un număr de telefon s-a putut vota o singura dată pentru fiecare piesă în parte.

Prezentatorii show-ului au fost Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu, secondați din camera verde de Ioana Voicu şi Sonia Argint Ionescu.

Pentru Marea Finală Eurovision România, Televiziunea Română a organizat un show uriaş la Sala Polivalentă din Capitală. Spectacolul a fost realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB.

Alex Calancea Band a susţinut  recitalul serii, cu un fusion de folclor autentic, un “bass capricios” , voci carismatice şi ritmuri moderne. „LUPII”  este un proiect ce readuce motivele, poveştile şi baladele haiduciei.

Ilinca - reprezentanta noastră la ediţia de anul trecut Eurovision, a încheiat prima parte a spectacolului cu cea mai recentă piesă a ei: „Nu acum”.

Reprezentanta Moldovei la Eurovision, trupa DoReDoS a interpretat, în premieră, melodia care va reprezenta ţara vecină pe scena din capitala Portugaliei:„My lucky day".

Marea Finală a Selecţiei Naţionale a fost transmisă live, la TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova şi pe platform TVR+, de la ora 21.00.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 13°C
IASI 11°C 10°C
CLUJ 8°C 10°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 12°C 15°C
BRASOV 8°C 9°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI