The Guardian | Cancerul de care suferă actriţa Shannen Doherty s-a răspândit la creier. Boala este în fază terminală

Shannen Doherty
Shannen Doherty
8 iunie 2023, 13:51

Într-o postare emoţionantă pe Instagram, în care a împărtăşit imagini video în care poate fi văzută primind tratament cu radiaţii, Doherty a scris că o scanare efectuată la începutul lunii ianuarie a dezvăluit metastaze în creierul ei.

Actriţa în vârstă de 52 de ani, cunoscută pentru rolurile din seriale de televiziune, precum „Charmed” şi „Beverly Hills, 90210”, a scris: „Frica mea este evidentă. Sunt extrem de claustrofobă şi s-au întâmplat multe în viaţa mea. Dar frica aia… Tumultul… Momentul în care se petrec toate… Aşa poate arăta cancerul”.

Anunţul făcut de Doherty a primit numeroase mesaje de sprijin din partea celebrităţilor şi a fanilor ei.

„Este mult, din nou”, a scris actriţa şi prietena ei Selma Blair. „Şi îmi doresc să ai parte de toată pacea în momentele de teroare. Să ştii că îţi suntem alături. Toată dragostea mea”, a adăugat ea.

„Sunt alături de tine, prietena mea de neînlocuit”, a declarat cineastul Kevin Smith, regizorul filmului „Mallrats” din 1995 în care ea a a jucat. „Ai fost un luptătoare atât de neînfricată toată viaţa, aşa că este de înţeles că eşti speriată din când în când. Dar când astfel de momente trec, spiritul neîmblânzit al lui Doherty va prelua din nou controlul. Te iubesc foarte mult!”, a adăugat el.

„Eşti o luptătoare”, a scris şi actriţa Sarah Michelle Gellar.

Shannen Doherty a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer la sân în 2015. Ea a suferit o mastectomie, trecând ulterior prin chimioterapie şi radioterapie.

În 2017, ea a anunţat că boala era în remisie. Însă, trei ani mai târziu, a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer mamar în stadiu terminal.

„În multe feluri, este o pastilă amară de înghiţit”, a spus ea într-un interviu din 2020 pentru emisiunea „Good Morning America”, referindu-se la cel de-al doilea diagnostic. „Cu siguranţă am zile în care spun: ‘De ce eu?’ şi apoi spun: ‘Ei bine, de ce nu eu? Cine altcineva? Cine altcineva în afară de mine merită asta? Niciunul dintre noi’ „.

Ea a declarat că a încercat să păstreze secretul în privinţa celui de-al doilea diagnostic în timp ce filma reboot-ul „90210”, spunând: „Şi oamenii cu stadiul patru (de cancer) pot să lucreze. Viaţa noastră nu se termină în momentul în care primim acel diagnostic. Mai avem de trăit”.

Doherty a oferit detalii pe reţelele sociale cu privire la diagnosticele şi tratamentele pe care le urmează pentru a creşte gradul de conştientizare asupra cancerului. „Sper să încurajez oamenii să facă mamografii, să facă controale regulate, să depăşească frica şi să înfrunte orice lucru cu care se confruntă”, a scris ea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă