Testele rapide pentru COVID-19, vândute pe internet. Medicii avertizează că au o sensibilitate mică la virus și o eroare foarte mare.

7 mai 2020, 20:49

Discuție telefonică reporter-vânzător de teste rapide COVID-19:

– Reporter: – M-ai putea ajuta cu nişte teste rapide pentru coronavirus?

– Vânzător Teste rapide COVID-19 : – Da. 200 de lei testul. E ca testul de sarcină, cu două liniuţe, cu o liniuţă.

– Reporter: Cam câte ar trebui să iau ca să-mi faci şi o reducere ?

– Vânzător Teste rapide COVID-19 : – De la 10 în sus aş putea să fac o reducere de 30 de lei la test, adică să dau cu 170. Sunt testele oficiale de la Ministerul Sănătăţii.

Este garanția pe care acest comerciant o folosește în încercarea de a vinde cât mai multe teste rapide pentru depistarea infecției cu noul coronavirus. În timp ce un altul este gata să livreze direct acasă teste folosite în clinici private și spitale.

Un studiu IRES arată că mai mult de jumătate dintre români sunt atrași de ideea testării din proprie inițiativa pentru COVID. Deși medicii avertizează că o astfel de metodă are o sensibilitate mică la virus și o eroare foarte mare.

Testarea rapidă bazată pe detecția de anticorpi nu este recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

În România, toate cele peste 14 mii de cazuri de COVID de până acum au fost confirmate doar în urma testării moleculare prin metodă Real Time PCR.

Prevenția rămâne în continuare cea mai puternică armă în lupta cu noul coronavirus, spun autoritățile. Și ne recomandă să păstrăm distanțarea fizică, să ne spălăm pe mâini și obligatoriu să purtăm masca și mănuși.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite