Testele Covid au ajuns în școli cu două săptămâni întârziere. De data aceasta, sunt ambalate câte două sau individual și au și instrucțiuni de utilizare

Testele rapide pentru depistarea cazurilor de Covid printre elevi au ajuns, în sfârșit, în școli, după două săptămâni de întârziere, pentru că licitaţiile au fost contestate. În total, s-au primit 10 milioane de teste de salivă care au fost distribuite în toată ţara. Urmează și altă tranşă. Cu cele de acum, fiecare elev se poate testa de patru ori.

26 Ianuarie 2022, 19:14 (actualizat 26 Ianuarie 2022, 19:41) Știrile TVR |

Testele de salivă au ajuns la inspectoratele școlare, de unde directorii unităților de învățământ le-au ridicat, fie ieri, fie azi. De data aceasta, testele sunt ambalate câte două sau individual și au și instrucțiuni de utilizare.

Semestrul doi a început fără teste în școli, din cauza unor licitații contestate care au blocat achiziționarea kit-urilor.

Părinții le consideră utile, dar doresc să nu mai fie întârzieri.

Elevii sunt deja familiarizați cu procedura. Chiar și cei din ciclul primar.

Numărul de infectări în rândul elevilor crește în fiecare zi. La sfârșitul săptămânii trecute, s-au înregistrat peste 13.500 de elevi și preșcolari bolnavi de COVID și peste 4.200 de profesori și angajați ai unităților de învățământ. Și tot centralizarea datelor de atunci ne arată că 46 de școli au activitatea fizică suspendată și aproape 3.000 de clase învață în sistem online la nivelul întregii țări.

CAZURI POZITIVE ÎN ŞCOLI

13.541 elevi şi preşcolari depistaţi pozitiv cu SARS-COV2
4.252 angajaţi depistaţi pozitiv cu SARS-COV2

2.882 - clase cu activitatea fizică suspendată
46 - unităţi de învăţământ cu activitatea suspendată

(SURSA: Ministerul Educaţiei)

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 30°C
IASI 28°C 23°C
CLUJ 25°C 19°C
CONSTANTA 23°C 24°C
CRAIOVA 29°C 28°C
BRASOV 25°C 22°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI