Românii care caută un loc de muncă aşteaptă, în medie, o lună. Aproape jumătate dintre patroni nu sunt dispuşi nici să crească prea mult veniturile şi nici să investească în pregătirea personalului. Un studiu despre perspectivele pieţei muncii arată că, dimpotrivă, patronii pregătesc tot mai multe teste şi evaluări pentru vechii angajaţi.
Daniela are 23 de ani și face un master în Sociologie, la București. S-a angajat la o firmă de recrutare, în ianuarie. Spune că, în cazul ei, interviurile și formalitățile de angajare au durat o lună și jumătate.
Managerii sunt tot mai exigenți când fac angajări după ce le-au crescut brusc cheltuielile în urma majorării salariului minim pe economie de la 1 ianuarie.
Procesul de recrutare durează, în medie, o lună, la aproape jumătate dintre patroni, arată un studiu despre perspectivele pieței forței de muncă în 2019.
Aproape jumătate dintre manageri spun că nu vor crește salariile în acest an decât cu câteva procente.
Cele mai multe companii nu-și vor majora bugetul pentru dezvoltarea profesională a angajaților. Sunt salariaţi în sistemul privat care simt această stare de prudență.
Jumătate dintre patroni preferă tineri debutanți sau cu cel mult trei ani experiență, arată studiul. O explicație ar fi pretenții salariale ceva mai mici.
Cel mai bine plătite sunt locurile de muncă din IT, transporturi aeriene, asigurări și telecomunicații.