Teste COVID-19 pentru acasă. Preţurile variază între 50 și 138 de lei, iar procedura este similară cu cea de la testele pentru glicemie sau pentru sarcină

Test COVID-19
Test COVID-19
7 august 2020, 09:41

Preţurile variază între 50 şi 138 de lei, iar procedura este similară cu cea de la testele pentru glicemie sau pentru sarcină.

De la debutul pandemiei de coronavirus, la nivel mondial au apărut mai multe tipuri de teste, folosite şi în prezent. Pentru a diagnostica prezenţa virusului se folosesc testele PCR, cu cel mai mare grad de accurateţe, de circa 99%, care se recoltează din nas şi gât, iar rezultatul vine în circa 6-8 ore. Sunt şi teste mai rapide de diagnosticare, însă acurateţea acestora scade la jumătate faţă de cele PCR.

Pentru a vedea dacă pacienţii au făcut virusul şi au dezvoltat anticorpi după ce infecţia a trecut, se folosesc testele serologice, pe bază de probă de sânge, care identifică prezenţa sau lipsa anticorpilor pentru noul virus.

Testele rapide se numesc Core tests şi au o acurateţe de 97% la depistarea anticorpilor de Covid-19. Preţul pentru un astfel de test este de 50 de lei.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă