Testarea standardizată a elevilor. Proiect pilot al Ministerului Educației. Cum se va face evaluarea și câte note trebuie să obțină un elev, începând de anul viitor

A început testarea standardizată în peste 200 de scoli, un proiect pilot al Ministerului Educației.

30 Mai 2022, 08:52 (actualizat 30 Mai 2022, 12:32) Știrile TVR |

Primii care susțin testarea sunt elevii claselor a III-a, a V-a și a VI-a din școlile alese de minister. Primul test este de Matematică.

Testarea standardizată se va desfășura în timpul orelor de curs în perioada 30 mai-8 iunie pentru elevii de clasele primare și gimnaziu.

Cei din clasele primare vor avea la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva subiectele, iar cei de gimnaziu și liceu, 60 de minute.

Vor fi teste grilă cu 4 răspunsuri prestabilite și 1 răspuns corect, iar elevii vor bifa doar rezultatul.

Evaluarea standardizată nu ierarhizează nici elevii nici școlile

Ministrul Educației a anunțat, că astăzi, 30 mai, începând cu ora 8, au fost deja administrate 15000 teste de matematică în cadrul evaluării standardizate, pentru clasa a III-a, a V-a și a VI-a.

Au fost completate de copii și 10000 de chestionare de satisfacție. Două treimi dintre primii elevi care au completat au apreciat ca fiind pozitivă administrarea acestor teste.

Evaluarea standardizată nu și-a propus să înlocuiască nici tezele, nici notele. Nu ierarhizează nici elevii, nici școlile, a subliniat ministrul.

Începând cu momentul în care Ministerul Educației va avea propria platformă de evaluare, atunci va deveni una generalizată în tot sistemul. Probabil în 2024, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 7°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 6°C 5°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI