Testarea standardizată a elevilor. Proiect pilot al Ministerului Educației. Cum se va face evaluarea și câte note trebuie să obțină un elev, începând de anul viitor

30 mai 2022, 08:52

Primii care susțin testarea sunt elevii claselor a III-a, a V-a și a VI-a din școlile alese de minister. Primul test este de Matematică.

Testarea standardizată se va desfășura în timpul orelor de curs în perioada 30 mai-8 iunie pentru elevii de clasele primare și gimnaziu.

Cei din clasele primare vor avea la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva subiectele, iar cei de gimnaziu și liceu, 60 de minute.

Vor fi teste grilă cu 4 răspunsuri prestabilite și 1 răspuns corect, iar elevii vor bifa doar rezultatul.

Evaluarea standardizată nu ierarhizează nici elevii nici școlile

Ministrul Educației a anunțat, că astăzi, 30 mai, începând cu ora 8, au fost deja administrate 15000 teste de matematică în cadrul evaluării standardizate, pentru clasa a III-a, a V-a și a VI-a.

Au fost completate de copii și 10000 de chestionare de satisfacție. Două treimi dintre primii elevi care au completat au apreciat ca fiind pozitivă administrarea acestor teste.

Evaluarea standardizată nu și-a propus să înlocuiască nici tezele, nici notele. Nu ierarhizează nici elevii, nici școlile, a subliniat ministrul.

Începând cu momentul în care Ministerul Educației va avea propria platformă de evaluare, atunci va deveni una generalizată în tot sistemul. Probabil în 2024, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite