Testarea rapidă în farmacii pentru depistarea COVID-19 a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii

Testare rapidă în farmacii
Testare rapidă în farmacii
10 mai 2021, 22:32

Farmaciile pot opta pentru desfăşurarea activităţii de testare antigenică rapidă pentru depistarea COVID-19. Este necesară obţinerea unui aviz temporar emis, în format electronic, de direcţiile de sănătate publică, cu o valabilitate de șase luni, care poate fi prelungită, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Farmaciștii vor fi instruiți gratuit de Colegiul Farmaciştilor din România, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Farmaciile vor utiliza exclusiv teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2 din nazofaringe.

„Acestea pot prelua teste antigenice rapide de la Ministerul Sănătăţii, cu titlu gratuit, prin direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în limita stocului disponibil. Testarea se realizează prioritar cu testele primite de la Ministerul Sănătăţii, care nu pot face obiectul comercializării. Serviciul de testare se va desfăşura în condiţiile legii”, se mai arată în comunicat.

Farmaciile vor emite un buletin semnat electronic al cărui rezultat va fi comunicat atât persoanelor testate cât și direcţiilor de sănătate publică.

Testările se vor face într-o zonă special amenajată, iar persoanele vor avea acces printr-un anumit circuit, fără să intre în contact cu potențialii cilenți ai farmaciei.

Ordinul a fost publicat luni seara în Monitorul Oficial.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite