Testarea pentru COVID-19 nu se face la cerere

Coronavirus
Coronavirus
17 martie 2020, 19:05

Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul „Matei Balş”: „Testarea nu se face niciodată la cerere. Testarea se face în cazul persoanelor care au un context epidemiologic. Aceasta ce înseamnă? O persoană care vine dintr-o zonă cu risc dintr-o ţară unde există măcar 500 de cazuri, asta înseamnă o zonă care are risc, sau în cazul celor care au reprezentat contact cu o persoană pozitivă. Dacă la un moment dat cineva este diagnosticat cu COVID-19, toate persoanele care au reprezentat contact direct care să fie dovedit vor fi testate indiferent dacă au sau nu simptome. V-am spus despre contextul epidemiologic. Acolo este următoarea discuţie: dacă persoana cu context epidemiologic nu are simptome, este o persoană asimptomatică, ea va rămâne în autoizolare, nu se face testarea decât în situaţia în care devine simptomatică”.

Medicul a mai subliniat ca testarea se face în momentul în care o persoană este pozitivă, este internată în spital şi se testează pentru a verifica dacă s-a vindecat.

Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul „Matei Balş”: „Şi atunci trebuie făcute două teste, la intervale de 24 de ore, care să fie amândouă negative. Aceasta este situaţia în care se face testarea la momentul acesta”.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite