Testarea în școlile din Europa: Peste 600 de mii de teste pe săptămână în Franța. În Germania și Bulgaria copiii se testează tot singuri

30 noiembrie 2021, 08:41

În Franța, mii de clase au trecut online din cauza înmulțirii cazurilor. Părinții, elevii dar și profesorii trebuie să se adapteze acestei situații care riscă să se agraveze. Copiii care vin fizic la școală se testează.

În școlile din Franța se fac peste 600 de mii de teste în fiecare săptămână. Pentru elevii din clasele primare, se preferă testele salivare, iar pentru elevii din clasele mai mari, testele rapide, autotestele sau testele PCR. Testarea este gratuită în toate școlile.

În Spania, în schimb, nu s-au făcut niciodată teste în școli. În acest moment, sunt puține clase în carantină. Potrivit autorităților spaniole, vaccinarea a aproape 90 la sută dintre elevii de peste 12 ani a scăzut rata de infectare de 5 ori.

Principalele măsuri de prevenire a răspândirii virusului în școli sunt masca și distanțarea. Testarea se face doar în cazul elevilor sub 6 ani, care nu poartă mască de protecție, în cazul în care un coleg este depistat pozitiv.

În Germania, în majoritatea landurilor, copiii se testează singuri, supravegheați de profesori, de două ori pe săptămână. Și în Bulgaria, elevii se testează, la școală, tot de două ori pe săptămână.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă