Testarea gratuită pentru COVID-19 nu atrage mulți voluntari la Moscova

24 mai 2020, 21:24

Primăria Moscovei a adresat invitații aleatorii prin telefon, sms sau email unui număr de 70 de mii de oameni. Au acceptat să se testeze doar 10 mii – destul de puțin față de planurile mărețe anunțate de municipalitate.

În afară de cei infectați cu COVID 19, testele au arătat și câți rusi au căpătat imunitate. După primele calcule statistice și estimări, la o populație de 12 milioane cât are Moscova, doar un milion de persoane ar putea fi imun la noul coronavirus.

De saptamana viitoare își reiau activitatea serviciile de închirieri auto. Se redeschid centrele de administrare fiscală și evidența populației .

Chiar dacă primăria Moscovei a anunțat noi măsuri de relaxare, locuitorii capitalei ruse tot trebuie să stea în casă. Nu au fost anulate codurile de bare necesare pentru a te deplasa în oraș, iar parcurile , centrele comerciale și restaurantele, cel mai probabil vor rămâne închise și în prima jumătate a lunii iunie.

Străzile Moscovei sunt pustii și acum, la aproape două luni de carantină. Turiști, nici vorbă. Rar vezi un trecător, chiar și prin Piața Roșie, care în mod obișnuit era asaltată de vizitatori, indiferent de vreme.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite