Testare gratuită și tratament antiviral chiar la cabinetele medicilor de familie. Discuții la Ministerul Sănătății

Noi atribuţii pentru medicii de familie în lupta cu pandemia: vor putea face teste COVID gratuit. A fost deja o primă discuţie pe această temă între ministrul Sănătăţii şi Societatea Medicilor de Familie. Şi tot ei vor putea prescrie tratament antiviral pentru pacienții infectaţi cu SARS-CoV-2. Regulile vor fi anunţate de Ministerul Sănătăţii cât de curând.

04 Decembrie 2021, 14:43 (actualizat 04 Decembrie 2021, 22:47) Știrile TVR |
Testare și tratament la cabinetele medicilor de familie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Testarea COVID la cabinetele medicilor de familie ar putea deveni o realitate în scurt timp.

După primele discuții ale ministrului Sănătății cu reprezentanții medicilor, s-a stabilit ca direcțiile de sănătate să evalueze în fiecare județ posibilitatea acestui sistem de testare.

Tot medicii de familie ar putea să prescrie și antivirale pentru tratarea celor infectați cu SARS-CoV-2.

"Pentru persoanele pozitive va exista posibilitatea unui pachet de investigații minimale, care să permită administrarea de tratament antiviral în ambulatoriu și care să fie protectiv, bineînțeles, pentru pacienți și pentru personalul medical în același timp, pentru ca să nu existe discuții că tratamentul antiviral se acordă în condiții empirice, fără o testare sau fără o evaluare prealabilă a pacientului", a declarat ministrul Sănătății.

Dina Mergeani, președintele Societății Medicilor de Familie: "Va exista un pachet pe care Casa sau ministerul îl vor achita pe testare, în așa fel încât pacienții să nu fie supuși unor costuri suplimentare. În acest fel sperăm să îi diagnosticăm cât mai repede pe cei pozitivi și să oprim transmiterea bolii cât se poate".

Testarea și tratarea la cabinetele medicilor de familie pregătesc terenul pentru un posibil nou val COVID după sărbători.

Autoritățile anunță că săptămâna viitoare vor prezenta măsurile prin care se încearcă limitarea răspândirii variantei Omicron în țara noastră.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 2°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 9°C 4°C
CRAIOVA 2°C 2°C
BRASOV 2°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI