Test COVID negativ obligatoriu la intrarea pe teritoriul Austriei, din 10 februarie

Test covid
Test covid
5 februarie 2021, 15:56

Măsura este valabilă în intervalul 10 – 28 februarie.

În situaţia în care testul nu poate fi prezentat la intrare, acesta trebuie efectuat în cel mult 24 de ore de la data intrării pe teritoriul Austriei.

Documentul care atestă efectuarea testului trebuie să conţină: numele şi prenumele persoanei testate, data naşterii, data şi ora prelevării probelor, rezultatul testului (pozitiv sau negativ), semnătura persoanei care a efectuat testul, ştampila instituţiei de testare sau codul de bare, respectiv codul QR.

Măsurile adoptate anterior rămân în vigoare, respectiv obligativitatea înregistrării online, anterior intrării pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit „Pre-Travel-Clearance – PTC” şi efectuarea unei perioade de carantină de 10 zile.

Perioada de carantină poate fi suspendată după prezentarea rezultatului negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), efectuat nu mai devreme de a cincea zi de la intrarea în Austria.

MAE aminteşte că documentul denumit „Pre-Travel-Clearance – PTC” este disponibil la pagina de internet: https://www.oesterreich.gv.at/themen/coronavirus_in_oesterreich/pre-travel-clearance.html. Călătorii trebuie să prezinte confirmarea înregistrării online, în format electronic sau tipărit.

În situaţia în care nu este posibilă înregistrarea online, în mod excepţional, se poate opta pentru completarea formularului tipizat şi semnat olograf. Formularul, disponibil în limba germană sau engleză, poate fi descărcat la: www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2021_II_52/COO_2026_100_2_1833004.html şi www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2021_II_52/COO_2026_100_2_1833005.html.

MAE aminteşte că tranzitul este permis în regim permanent, fără oprire (înnoptare) pe teritoriul Republicii Austria, fără aplicarea măsurii de carantină/izolare sau test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, dacă deplasarea spre statul de destinaţie este justificată credibil.

Autorităţile pot solicita prezentarea unor documente care să asigure intrarea în statul de destinaţie: acte de domiciliu, rezidenţă, drept de şedere, contract de muncă sau orice altă dovadă a necesităţii intrării, de exemplu adeverinţă de tratament medical imperios necesar, de studii etc.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65 şi 0043 1 505 23 81, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0043 699 117 26027.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51901 şi www.viena.mae.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite