Sătenii din Gorj, terorizați de vulpi. Pe lângă pagubele făcute, animalele sunt și un pericol sanitar pentru că pot răspândi rabie

7 septembrie 2022, 16:28

De câteva luni localnicii din Gorj se plâng că atacurile vulpilor au devenit tot mai dese. Animalele s-au înmulțit foarte mult și, pentru că nu mai găsesc hrană în pădure au început să coboare în zonele populate unde au decimat păsările de curte. Nu doar oamenii din zonele rurale se confruntă cu acest fenomen. Animalele sălbatice au fost văzute inclusiv pe străzile din Târgu Jiu.

Specialiștii spun că înmulțirea vulpilor are legătură și cu faptul că oamenii au început să planteze culturi tot mai aproape de locuințe. În plus, vulpile au găsit adăpost și în casele părăsite.

Migrația vulpilor spre zonele locuite aduce și un alt pericol. Animalele pot fi purtătoare de boli transmisibile, inclusiv rabie.

Odată ce s-au stabilit în apropierea zonelor populate, alungarea vulpilor este foarte dificilă, spun vânătorii.

Nu doar vulpile s-au înmulțit în Gorj, ci și alte carnivore. Șacalul auriu, animal care și-a extins mult arealul în țară noastră, a fost văzut în mai multe comune din județ.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite