Terorist printre martiri. Expoziția găzduită de un muzeu din Berlin a stârnit un uriaș scandal

4 decembrie 2017, 20:51

Socrate, Ioana d Arc, Martin Luther King și galeria martirilor omenirii se încheie cu Omar Ismail Mostefai, unul dintre teroriștii care în noiembrie acum 2 ani măcelăreau 89 de oameni la sala de concerte Bataclan din Paris.

GUNNAR SCHUPELIUS, jurnalist german: „Socrate a murit pentru convingerile lui, Apollonia a fost persecutată pentru credinţa creştină. Martin Luther King a luptat împotriva rasismului şi a fost împuşcat. Ce legatură are cu ei ucigaşul de la Paris?”

Ghidul audio le explică vizitatorilor, în cască, faptul că atentatorul ISIS a murit pentru convingerile lui, s-a sacrificat în lupta împotriva culturii occidentale și de aceea poate fi considerat martir.

Presa germană a criticat dur așa zisul demers artistic. Iar Alternativă pentru Germania – radicalii de dreapta – au depus plângere în instanța împotriva organizatorilor expoziției. Și francezii sunt supărați; la nivel diplomatic, însă, protestează discret. Presă franceză însă, precum și asociațiile victimelor atentatelor, și-au exprimat revoltă și spun că se încearcă umanizarea terorismului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite