Termoenergetica preia activitatea RADET

Soarta furnizorului de energie termică din Capitală, RADET, a fost tranșată astăzi în ședința de Consiliul General. După ce instanța a decis luni intrarea în faliment a regiei, consilierii au hotărât ca aceasta să fie preluată de către compania municipală. Termoenergetica, special înființată pentru acest lucru. Teoretic, acum bucureștenii au o nouă companie care a luat-o de la zero, lăsând datoriile în urmă. Practic, rețeaua învechită rămâne aceeași iar riscul apariției unor noi avarii nu va dispărea.

14 Noiembrie 2019, 21:01 |
Termoenergetica preia misiunea Radet
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Consiliul General al Municipiului București a delegat serviciul de alimentare cu energie termică, pentru zece ani, către compania municipală Termoenergetica. Totodată, a aprobat majorarea capitalului societății de la 120.000 lei la 645 milioane lei, dar și bugetul pe anul 2019 stabilit la 387 milioane lei. O altă decizie luată a fost posibilitatea plății în avans a gazelor naturale pentru perioada decembrie 2019 - martie 2020. Asta numai dacă Guvernul va dori să aloce bani din fondul de rezervă sau un împrumut avantajos de la Trezorerie.

Cert este că în prezent, Termoenergetica nu are licență pentru distribuirea energiei termice. Autoritățile locale dau însă asigurări că este doar o chestie de timp. În ceea ce privește datoria istorică de 3,7 miliarde de lei pe care RADET o are către ELCEN, aceasta din urmă spune că se va încerca să o obțină în instanță.

Dacă nu o va plăti și la Elcen nu ajung resursele financiare, Elcenul nu va avea resursele necesare pentru a plăti gazul și sistemul de blochează dar sunt convins că se vor găsi soluții.

Având în vederea faptul că primaria este cunoscută ca fiind rău platnică, bucureștenii se arată sceptici în ceea ce privește "viitorul"noii companii.

În prezent, RADET asigură caldura și apa caldă pentru peste 560.000 de apartamente și peste 5000 de instituții publice cu o rețea care în mare parte are o vechime de peste 40 de ani.

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 14°C
IASI 12°C 11°C
CLUJ 9°C 4°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 12°C 11°C
BRASOV 10°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI