Termenul de adoptare tacită a legii grațierii a fost amânat. T. Băsescu vrea graţierea pedepselor sub 10 ani

24 aprilie 2017, 14:27

Concluziile după discuțiile de luni au fost că este nevoie de mai multă dezbatere pe acestă lege, date fiind amendamentele propuse de fostul președinte Traian Băsescu, dar și pachetul legislativ pe care ministrul Justiției nu l-a prezentat încă, acela cu măsuri complementare la cea privind grațierea pentru a  rezolva supraaglomerării din penitenciare.

Astfel s-a decis să se extindă termenul de adoptare tacită a legii de la 45 de zile la 65 de zile, termen care urma să expire mâine. Acum mai au 15 zile la dispoziție senatorii pentru a face dezbateri pe marginea acestui proiect, un raport privind legea grațierii, nu s-a intrat pe fond.

Fostul președinte Traian Băsescu și-a prezentat amendamentele, el consideră că este nevoie ca pedepsele grațiate să se ridice până la 10 ani de închisoare cu executare și nu 5 așa cum este prevăzut acum în proiectul Guvernului.

El a vorbit si despre diferențele dintre vechiul cod penal si actualul cod penal care creează anumite diferențe în cuantumul pedepselor pentru aceleași infracțiuni între condamnați și spunea că în acestă formulă riscăm ca acestă lege a grațierii să fie respinsă de CCR.

Ministrul Justiției semnala faptul că, în câteva zile, va veni cu acel pachet legislativ complemantar dar, spunea el, că și cel CEDO.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite